Het mooie aan dit symposium was, dat je heel mooi inzicht kreeg in allerlei zaken die belangrijk zijn voor goede plaatsing in Google. En natuurlijk werd dé enige, echte, ultieme behoefte bevredigd: “Zo kom je bovenaan te staan”
Denk daarbij aan het helder maken van je doelen, het bepalen van de juiste zoekwoorden. Mét synoniemen. Social media als Facebook, Twitter, Instagram en het toepassen van bedrijvenpagina’s. Allemaal van belang om je activiteit en actualiteit op het web te demonstreren. En hoe je autoriteit opbouwt. Ook heel erg belangrijk.

Maar er is meer: Je kunt ook een bepaalde tool kopen, die je via een landingspagina vrij eenvoudig bovenaan zet, meldde de spreker vol overtuiging. Wánt, hij zei slimmer te zijn dan Google.
Iedereen natuurlijk vanaf dat moment op het puntje van z’n stoel!
Het is namelijk mogelijk om je met speciale software nog boven je concurrenten te plaatsen. De software zorgt er voor dat je concurrenten in een straal van 30 kilometer niet aan de bak komen. Lees: niet “gelezen”, of “gezien” worden door Google. En je dus in jouw directe omgeving op het web ook geen last van je directe concurrenten zult hebben. Is zoiets nou fris of niet? Ik vind van niet.

En ja, dan hebben we nog een app, die jij de klant aanbiedt en op jouw advies kan downloaden, om van alle nieuws en nieuwe producten van jou als aanbieder op de hoogte te kunnen blijven.
Een niet onbelangrijk onderdeel van de tool is, dat zodra de klant gaat surfen op een website van een concurrent, je hiervan een melding krijgt. Maar dat was je natuurlijk vergeten aan je klant er bij te vertellen…
Ik heb begrepen dat dit soort tools vorig jaar bij wet verboden is. Feitelijk pleeg je bij toepassing van zo’n tool dus een misdrijf.

En alles zoals hiervoor omschreven voor ongeveer €200,- per maand. Je moet het maar willen.
Daarnaast is het maar de vraag hoe lang het duurt voordat Google dit soort zaken ontdekt, aangezien  het “eco-systeem” hierdoor “vervuilt”. Zoals Google dat aangeeft.
Mooie beeldspraak, die aangeeft wat ondernemers écht willen: Eerlijk zaken doen in een milieu waar onze opvolgers ook nog wat aan hebben……